Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Οι 8ες Ανοικτές Πόρτες, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου

Οι 8ες Ανοικτές Πόρτες, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου: Παρασκευή 22, Σάββατο 23 και Κυριακή 24. Από το έτος 2010 αυτό το ετήσιο φεστιβάλ έχει εξελιχθεί στην πιο δημοφιλή εκδήλωση πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρόδο. Τα συμμετέχοντα ιστορικά κτίρια που ανοίγουν τις πόρτες τους για τη ξεχωριστή αυτή περίσταση και οι διάφορες επιμέρους εκδηλώσεις προσελκύουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες.
“Μανδράκι – Το Σκηνικό της Εξουσίας”

Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος οι Ανοικτές Πόρτες έχουν ένα καινοτόμο θέμα. Με τον τίτλο “Μανδράκι – Το Σκηνικό της Εξουσίας” αναδεικνύονται τα επιβλητικά δημόσια κτίρια που κτίστηκαν τις δεκαετίες του ’20 και του ’30 γύρω από το αρχαίο λιμάνι του Μανδρακίου. Οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες και η ιδεολογία των Ιταλικών αρχών εκφράστηκαν μέσα από μια σειρά μεγαλοπρεπών δημοσίων κτιρίων. Τα κτίρια αυτά αποτέλεσαν “Το Σκηνικό της Εξουσίας” με σκοπό να εντυπωσιάσουν τον πληθυσμό, να αναδείξουν τα κατορθώματα της ιταλικής κουλτούρας και πολιτισμού και να σωπάσουν τις φωνές που αμφισβητούσαν τη νομιμότητα της Ιταλικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα.
http://www.rodosevents.gr/open-doors-2017/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου